Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 205

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 258

Zzp’ers moeten btw-nummer op hun website vermelden

Foto: rijksoverheid.nl

Zzp’ers zijn verplicht om hun btw-nummer op hun website te vermelden, wat tevens ook het burgerservicenummer (BSN) bevat. Het is echter lastig om dit te veranderen, zo heeft staatssecretaris Snel van Financiën op Kamervragen van het CDA en de VVD laten weten.

De Kamerleden wijzen naar het risico om het BSN zomaar openbaar te maken. Zo staat het BSN sinds 2014 niet meer op de standaardpagina van het paspoort om zo identiteitsfraude te voorkomen.

Hele artikel · 23/4/2018 · Bron: Security.nl

Lees ook : BSN in BTW-nummer zzp’er blijft heet hangijzer privacy · Bron: Rendement.nl

Tip: hoe voorkom ik fraude met een kopie van mijn identiteitsbewijs? · Bron: Rijksoverheid.nl

 

Extra:

Vraag

Klopt het dat zzp’ers verplicht zijn om hun btw-nummer te vermelden op de website?

Antwoord

Ja, dat klopt. De EU heeft regels vastgesteld voor ondernemers die producten en diensten aanbieden via een website. Die regels gaan onder andere over welke informatie de ondernemer op de website moet plaatsen, waaronder het btw-identificatienummer. Dit is verwerkt in artikel 3:15d van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel bepaalt – ter implementatie van de genoemde EU-regels – dat ondernemers deze informatie gemakkelijk, rechtstreeks en permanent toegankelijk moeten houden.

Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-839771.pdf

Leave a Comment