ZZP’ers lanceren eigen magazine voor positief tegengeluid

Op 17 maart is de eerste editie van ZTalks Magazine gelanceerd. Frank Alfrink, directeur stichting ZZP Nederland, nam het eerste exemplaar van het magazine in ontvangst. Dit gebeurde feestelijk tijdens ZZPTalks in Utrecht. Ztalks Magazine is het eerste lifestyle magazine voor de zzp’er.

Het magazine geeft de zzp’er een podium, deelt bijzondere verhalen en informeert. Het magazine zal elk kwartaal verschijnen vol interviews, columns, verdiepende artikelen en alles wat nog meer komt kijken bij het zzp-schap. Het magazine zet in op een positief geluid vanuit de zzp-community zelf.

Directeur van stichting ZZP Nederland, Frank Alfrink, was samen met 200 zzp’ers aanwezig bij de lancering van het magazine en nam het eerste exemplaar in ontvangst. “Dit soort geweldige initiatieven zijn nodig om politici te overtuigen dat zzp’ers volwassen ondernemers zijn die hun plek verdienen” aldus Frank Alfrink. Na de feestelijke lancering kregen alle bezoekers van ZZPTalks het eerste exemplaar in handen. Het event en de lancering vond plaats in de jaarbeurs te Utrecht.  

Positief geluid

De zzp’er speelt een steeds grotere rol in de nieuwe economie en de groep wordt snel volwassen. “ZZP’ers zijn geen veredelde alfa-hulpen maar ondernemende mensen die hun plek verdienen” sprak Alfrink bij de overhandiging. “Er zijn duizenden zzp’ers met de meest mooie en interessante bedrijven, die geven we een podium” legt Petro Sen, de initiatiefnemer, uit. Het magazine geeft een positief tegengeluid uit de zzp-community zelf op alle negatieve aandacht die zzp’ers op dit moment krijgen.

Papieren Magazine
Juist in een tijd van steeds verdergaande digitalisering kiest ZTalks voor een papieren uitgave. Reden hiervoor is dat een magazine meer ruimte biedt voor diepte en minder vergankelijk is dan online. “Online ben je als zzp’er snel afgeleid, voor je het weet zit je weer in je mail of op social media” verklaart Sen de keuze voor het magazine. Papier geeft rust, het lezen van het magazine is even een moment om te relaxen en weer op te laden. “Een Magazine blijft, het ligt op je tafel en je neemt er de tijd voor”, legt Sen verder uit. “Daarnaast houden we er ook van om tegendraads te zijn.”

ZTalks magazine verschijnt elk kwartaal. Abonnees krijgen het blad toegestuurd, daarnaast zal het verspreid worden op landelijk niveau via onder andere flexplekken en events.


Leave a Comment