VVD is beste partij voor de Nederlandse IT Business – Dutch IT

De VVD is beste partij voor de Nederlandse IT Business. Dit blijkt uit een online poll onder lezers van Dutch IT-channel. De lezers zijn werkzaam bij IT-dienstverleners, distributeurs, leveranciers en cloud aanbieders. Ze zijn in dienst, zzp/freelance of eigenaar.

De VVD heeft veruit de meeste voorkeur, 37,44 procent kiest op 15 maart 2017 voor de partij van lijstrekker Mark Rutte. 17,96 procent kiest voor D66. Dit betekent dat iets meer dan helft van de lezers kiest voor een partij met liberale wortels. Zowel VVD als D66 hebben een aantal standpunten rond digitalisering in hun verkiezingsprogramma opgenomen waarbij D66 het meest uitblink zo blijkt uit een onderzoek van Nederland ICT.

Op de derde plaatst staat de PVV met 10,20 procent van de stemmen. Op de vierde plaats staat GroenLinks met 4,72 procent van alle stemmen. Daarna volgt DENK met 3,81 procent en vervolgens SGP met 3,5 procent. 2,44 procent kiest voor CDA en 2,28 procent kiest voor PvdA of VNL of 50Plus. ChristenUnie en SP eindigen met elk 1,67 procent van de stemmen.

Alle andere partijen krijgen 9,74 procent van de stemmen zoals Partij voor de Dieren, Ondernemerspartij, Nieuwe Wegen, Forum voor Democratie, De Burger Beweging, GeenPeil, Piratenpartij, Vrijzinnige partij, Artikel 1, Niet Stemmers, Libertarische Partij (LP), Jezus Leeft en StemNL.

Liberaal

Conclusie: Meer dan de helft van lezers die meeden aan de poll is liberaal geëngageerd. Rond tien procent van de lezers is tamelijk progressief tot links. Ruim tien procent is rechtser dan de VVD. Een kleine 8 procent stemt op een Christelijke partij. De rest kiest voor andere politieke partijen.

Een uitgebreide beschrijving van de aandacht voor digitalisering in de partijprogramma’s van een aantal politeke partijen is te vinden op de website van Nederland ICT

WK

Leave a Comment