Uurtarieven zzp’ers en gedetacheerden blijven achter bij cao-lonen

Volgens de nieuwste Talent Monitor van Intelligence Group en HeadFirst Group zijn de uurtarieven van zzp’ers en professionals in dienst van detacheerders in 2023 gemiddeld met 4,3 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit blijft iets achter bij de groei van cao-lonen. Voor 2024 wordt een verwachte stijging van één tot twee procent voorspeld. Het gemiddelde uurtarief voor hoogopgeleide zzp’ers en gedetacheerden bedraagt momenteel €95,80.

Factoren zoals een haperende economie en een groter aanbod op de arbeidsmarkt zullen naar verwachting de tariefstijgingen beperken. Hoewel de economie licht groeit, blijft de schaarste op de arbeidsmarkt bestaan. Zzp’ers ervaren nog steeds een hoge sourcingsdruk, waarbij ze gemiddeld achttien keer per jaar benaderd worden voor opdrachten.

Marion van Happen, CEO van HeadFirst Group, benadrukt het belang van effectieve strategieën voor zowel zzp’ers om hun vaardigheden goed te presenteren als voor organisaties om talent aan te trekken en te behouden in een competitieve arbeidsmarkt.

ZZP Nieuws · 11/3/2024 · Bron: HeadFirst Group

Leave a Comment