Stichting Democratie en Media (SDM) is op zoek naar:

Stichting Democratie en Media (SDM) is op zoek naar:

een gedreven, betrokken zzp’er
die o.a. inhoud geeft aan stdem.org en meedenkt over een (online) communicatiestrategie.

Wat doen wij?
SDM ondersteunt initiatieven en organisaties die een bijdrage leveren aan een sterke, integere democratische rechtstaat en onafhankelijke media. We steunen bijvoorbeeld publicaties, lezingen, documentaires, tentoonstellingen, journalistieke prijzen en trainingen van journalisten. De steun heeft de vorm van advies, een subsidie, een lening en/of een investering. De gesteunde initiatieven en organisaties dragen allen bij aan een of meerdere van onze pijlers, namelijk: waarheidsvinding, media innovatie, fundamentele rechten en vrijheden, ge/herdenken en een daadkrachtige democratie.

Jouw rol:
Jij geeft, in samenspraak met de aanvragers zelf, inhoud aan de korte en langere projectbeschrijvingen voor op de website. Daarnaast neem je zo nu en dan interviews af met experts en spraakmakers die de doelstellingen van SDM bevorderen, met als doel deze eveneens op de website te plaatsen. Op basis van inhoudelijke input vanuit het kantoor, stel je de teksten voor het jaarverslag samen en geef je hier vorm aan. In overleg met de directeur van de stichting zet je daarnaast een communicatiestrategie uit die zich er middels sociale media en nieuwsbrieven op richt om meer bekendheid te geven aan de projecten en organisaties die door ons worden ondersteund.

Wat verwachten wij:
• HBO/WO niveau
• Aantoonbare affiniteit met de doelstellingen van SDM
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
• Aantoonbare ervaring met het schrijven van vergelijkbare teksten en bij voorkeur ook met het bedenken en uitzetten van een (online) communicatiestrategie
• Flexibel en communicatief sterk, proactief en meedenkend, zorgvuldig en betrokken
• Ervaring met WordPress en Mailchimp is een pré

Wat kun je van ons verwachten:
• Een opdracht van tenminste 6 maanden, +/- 16 uur per week
• Een sectorconforme vergoeding
• Veel verantwoordelijkheden en ruimte voor eigen inbreng en initiatief
• Samenwerking met maatschappelijk betrokken initiatieven en organisaties

Diversiteit:
SDM is nadrukkelijk op zoek naar collegae en opdrachtnemers met een diverse (culturele) achtergrond.

Reageren:
Reageren op deze opdracht kan t/m woensdag 25 januari 2017. We zien jouw cv, voorbeeld(en) van eerder geschreven werk en een motivatiebrief waarin je je visie op deze taak duidelijk uiteenzet graag tegemoet via info@stdem.org. Geef hierbij ook je uurtarief op. Je ontvangt binnen twee weken een eerste reactie. Gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 1 februari.

Leave a Comment