Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 205

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 258

Schande! ZZP’er nog steeds vogelvrij als opdrachtgever fiscaal in de fout gaat

Opdrachtgevers die in de fout gaan met een zzp-constructie komen ervan af met een standje, terwijl de zelfstandigen in kwestie hun aftrek kwijtraken en een naheffing krijgen.

Foto: rijksoverheid.nl

‘De slager van de arbeidsmarkt’. Zo voelde staatssecretaris Wiebes van Financiën zich vroeger als zijn Belastingdienst stuitte op een schijnconstructie met zzp’ers. Vanwege de vrijwarende werking van de VAR-verklaring kon dan niet de opdrachtgever worden aangepakt maar alleen de opdrachtnemer. Die raakte dan zijn status kwijt als ondernemer voor de inkomstenbelasting, moest zijn zelfstandigenaftrek terugbetalen, en kwam nooit meer aan de bak.

Dus het was puur uit de goedheid van zijn hart, dat Wiebes twee jaar geleden met de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties kwam. De VAR-verklaring, die de opdrachtnemer geen enkele bescherming bood, kwam te vervallen.

Hele artikel · Bron: Quote · 11/9/2017

Leave a Comment