Samsung Galaxy S8 & Galaxy S8+ zijn officieel!

Sta je op het punt om voor jezelf te beginnen? Ben je ondernemer en is je bureau altijd te klein? Samsung presenteerde vandaag de nieuwe manier van werken anno 2017; de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. De razendsnelle vlaggenschepen kun je met de DeX omtoveren tot een compacte en ultra veilige werkplek.

In India leverde Samsung al iris beveiligde Tablets aan regering, gemeenten en banken. Vandaag zullen veel banken met grote interesse de lancering van de nieuwe Galaxy S8 hebben gevolgd. Niet alleen verschijnt er een schitterend nieuwe vlaggenschip met uitzonderlijke prestaties, Samsung presenteert de nieuwe manier van werken, DeX.

Samsung DeX

Samsung Galaxy S8

Vandaag introduceerde Samsung een volledig nieuwe generatie smartphones, de Galaxy S8. De vlaggenschepen zijn de eerste telefoons met de super snelle 10nm processor en een volledig nieuwe smartphone ontwerp. Het prachtige AMOLED beeldscherm lijkt niet te eindigen en beslaat bijna de volledige voorkant van de vlaggenschepen. Het 5,8-inch en 6,2-inch grote Super AMOLED beeldscherm heeft een riante resolutie van 2960 x 1440 pixels en een extra grote beeldverhouding van 18,5:9. Zoals het display zich om de telefoon lijkt te wikkelen, zo volgen de lijnen van het achterpaneel het Infinity beeldscherm volledig symmetrisch. Zorgde de camera heuvel bij vorige modellen, zoals de Galaxy S7, nog voor een oneffenheid, nu is de achterkant volledig gladgestreken. Regen en stof hebben totaal geen invloed op het toestel. De telefoon heeft de IP68 certificatie en kan tot wel 30 minuten in 1,5 meter diep water functioneren.

Behuizing Galaxy S8

In Nederland wordt de Galaxy S8 en zijn grotere broer de Galaxy S8+ aangedreven door de super snelle Exynos 8895 processor. De octa-core uit de fabriek van Samsung is één van de eerste Android processor gemaakt middels het 10nm productie proces. Hierdoor is de krachtbron nog sneller, krachtiger, compacter en meer energiezuinig gefabriceerd. De Exynos 8895 heeft 4 GB aan LPDDR4 geheugen en 64 GB opslagcapaciteit. Er is ruimte voor een microSD-kaart tot 256 GB. Geen overbodige luxe als je het volle potentieel van de camera’s wilt benutten.

Galaxy S8 Camera

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de selfie capaciteiten verbeterd en de camera vervangen voor een 8-megapixel camera met slimme autofocus. De sensor herkent je gezicht en stelt automatisch scherp. De 12-megapixel hoofdcamera is ook verbeterd. Je vangt nu nog meer licht dankzij Dual Pixel technologie en het f/1.7 diafragma. De camera is rijkelijk voorzien van opties en via het Pro-menu kun je alles volledig instellen zoals jij wilt. Een 3.000 mAh batterij voorziet de Galaxy S8 van stroom en een 3.500 mAh accu levert stroom in de Galaxy S8+. Wees gerust, Samsung heeft beide accu’s onderworpen aan de strengste testen die je maar kunt bedenken, we weten allemaal waarom.

Bixby je persoonlijke AI assistent

Een van de grootste vernieuwingen binnen de Galaxy S8 is misschien wel de AI assistent Bixby. Nadat Apple Siri in het leven riep (voor het gevoel eeuwen geleden), duurde het even voordat andere smartphone fabrikanten de AI assistenten ontwikkelde / implementeerde. In 2017 trapte HTC af met HTC U Ultra en Sense Companion. Samsung overtreft de Taiwanese concurrent met een misschien wel slimmere assistent. Bixby leert je langzaam maar zeker kennen en weet straks alles van je. De AI assistent zet vervolgens veel gebruikte apps op slimme plekken en helpt je zo in het dagelijks leven. Daar eindigt het niet mee, want Samsung heeft Bixby gekoppeld aan veel meer. De AI software is bijvoorbeeld in staat om locaties te herkennen en zoekt vervolgens de perfecte plek voor jou om even wat te eten of te drinken. Mocht je een product zien dat jij wilt hebben zoals een jas of tas? In dat geval schakel je ook Bixby in en via je camera laat je de AI zoeken. Binnen enkele secondes weet de PA je te vertellen waar je de tas of jas kan kopen.

Samsung Bixby

Werken anno 2017 via Samsung DeX

Met de lancering van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ introduceert het Koreaanse bedrijf misschien wel de nieuwe manier van werken anno 2017. Waar Microsoft Continuum niet slaagde, is Samsung in staat een super slimme kantoor oplossing te bieden met één van de best beveiligde smartphones. Via de Samsung DeX tover je het vlaggenschip om tot een super compacte werkplek. Je hebt alleen nog een beeldscherm, toetsenbord en muis nodig en je werkt verder alsof je een desktop hebt. Ben je ZZP-er of heb je een klein kantoor? Met de nieuwe oplossing van Samsung ga je op reis met al je data en kun je overal ter wereld werken alsof je op kantoor bent. De irisscanner waarborgt ook nog een zeer veilige werkplek en zo kun je bestanden die je wilt beschermen nog eens extra vergrendelen.

Wat kost de Galaxy S8? De Galaxy S8 ligt straks voor 799 euro in de winkels en de Galaxy S8+ heeft een adviesprijs van 899 euro. Voor de Samsung DeX betaal je waarschijnlijk slechts 150 euro. De vlaggenschepen kun je nu in de pre-order bestellen.

Galaxy S8+ Camera

Leave a Comment