Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 205

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 258

Regels voor zzp’ers alweer op de schop 

De regels voor zelfstandigen gaan weer op de schop. De huidige regels zorgden voor veel onrust onder zzp’ers die klagen dat ze werk mislopen omdat werkgevers hen niet meer durven in te huren. Het nieuwe kabinet past de regels voor zzp’ers daarom aan.

Er komt een ‘opdrachtgeversverklaring’ die bedrijven vooraf duidelijkheid en zekerheid moet geven bij de inhuur van zelfstandigen. Deze komen in de plaats van de modelcontracten, blijkt uit documenten in handen van onze Haagse redactie.

Opdrachtgevers kunnen deze verklaring invullen via een webmodule. Verder wordt het begrip ‘gezagsverhouding’ in de wet verduidelijkt, zodat bedrijven meer zekerheid hebben dat iemand die ze inhuren ook echt als zelfstandige wordt gezien.

 

Lees verder op: Regels voor zzp’ers alweer op de schop – rtlz.nl

Leave a Comment