Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 205

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 258

Rabo-professor Barbara Baarsma wil ZZP-geld wegsluizen naar werkgevers en werknemers

Bij de Rabobank hebben ze een wel heel aparte manier gevonden om de zelfstandigen onder hun klanten in het zonnetje te zetten, ontdekte onze ZZP-expert Pierre Spaninks. En dan bedoelt hij niet de boekhoud-app die de bank hen sinds kort aanbiedt. Al vertrouwt hij die ook voor geen meter.

Dat Rabobank-directeur Barbara Baarsma originele ideeën heeft over de toekomst van de arbeidsmarkt, wisten we al. Zo kondigde zij eerder dit jaar aan in één klap een eind te willen maken aan de tegenstelling tussen vast en flex door van alle arbeidscontracten de looptijd te fixeren op vijf jaar.

In het hoofd van Baarsma, die ook hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie is aan de Universiteit van Amsterdam en kroonlid van de SER, is dat idee inmiddels uitgegroeid tot een heus vijfpuntenplan voor een radicale hervorming van de arbeidsmarkt. Behalve dat vijfjarencontract invoeren voor iedereen wil Baarsma nu ook werkgevers verlossen van de kosten van opleiding en training en van loondoorbetaling aan zieke werknemers, en de marginale belastingdruk op arbeid flink verlagen.

 

Lees het hele artikel: Rabo-professor Barbara Baarsma wil ZZP-geld wegsluizen naar werkgevers en werknemers

Leave a Comment