Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 205

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 258

Prinsjesdag 2017: wat verandert er voor de zzp’er?

Prinsjesdag 2017 is weer voorbij. Op de derde dinsdag van september, dit jaar viel het op 19 september, wordt de Miljoenennota gepresenteerd. Wat verandert er voor de zzp’er? Al jaren wordt er gespeculeerd dat zzp’ers kunnen rekenen een wijziging van de fiscale voordelen. Gaat er in 2018 is veranderen aan de fiscale voordelen?

Fiscale voordelen gewijzigd?

Het antwoord is kort maar krachtig: nee. Voor de zzp’er verandert er, als het gaat om fiscale voordelen, ook aankomend jaar niet zoveel. De startersaftrek, zelfstandigenaftrek, de mkb-winstvrijstelling en het urencriterium blijven allemaal ongewijzigd. De zelfstandigenaftrek blijft € 7.280, de startersaftrek blijft € 2.123, de mkb-winstvrijstelling 14% en het urencriterium 1.225 uur.

Er werd dit jaar eigenlijk weinig gesproken over de zelfstandig ondernemer. Omdat het nieuwe kabinet nog niet gevormd is, kon er ook weinig bekend gemaakt worden over het nieuwe kabinetsbeleid. Een aantal punten die voor jou als zzp’er van invloed kunnen zijn volgend jaar:

lees het hele artikel