Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 205

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 258

Overzicht plannen nieuw kabinet: nieuwe regels voor zzp’ers, vast contract na 3 jaar

Welke plannen van het nieuwe kabinet op financieel en sociaal gebied zijn inmiddels bekend? Een overzicht van de maatregelen, waaronder de sociale vlaktaks, andere regels voor zzp’ers, langer vaderschapsverlof, soepeler ontslagrecht en pas in vaste dienst na drie jaar. 

Deze plannen van de beoogde nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn tot dusver gelekt in de media en staan volgens bronnen in het regeerakkoord. De presentatie van het definitieve regeerakkoord van het derde kabinet van premier Rutte vindt plaats op dinsdag 10 oktober. 

Maatregelen Financiën 

  • De belasting gaat omlaag, vooral voor middeninkomens. Het aantal belastingschijven zou teruggaan van vier naar twee. Het kabinet wil in 2019 deze zogenoemde sociale vlaktaks invoeren. Een echte vlaktaks bestaat uit een belastingtarief voor alle inkomens. Met de sociale vlaktaks komt er een tarief bij voor de 5 procent rijkste Nederlanders.  
  • Tot 68.000 euro geldt 37 procent inkomstenbelasting, daarboven 49,5 procent. Daartegenover staat een verhoging van de energiebelasting voor bedrijven en voor huishoudens.  
  • De winstbelasting voor bedrijven gaan omlaag. De tarieven gaan van 25 naar 21 procent en 20 naar 16 procent. 
  • Verhoging laag btw-tarief van 6 naar 9 procent. Een gemiddeld huishouden is straks 20 euro per maand extra kwijt aan alledaagse zaken als eten, de kapper of de bioscoop. 
  • Vermogensbelasting gaat omlaag. De drempel waarover belasting moet worden betaald gaat omhoog van 25.000 naar 30.000 euro. 
  • De hypotheekrenteaftrek wordt vanaf 2020 versneld afgebouwd naar 37 procent in 2023. Huizenbezitters worden gecompenseerd via aanpassing van het eigenwoningforfait, de fiscale bijtelling voor woningeigenaren.
  • Het eigen risico in de zorg blijft in 2018 op 385 euro en in de jaren daarna ook gelijk. Dat wordt gefinancierd met een hogere basispremie.

Lees verder op: Overzicht plannen nieuw kabinet: nieuwe regels voor zzp’ers, vast contract na 3 jaar – SalarisNet

Leave a Comment