Nieuwe editie nationale zzp-prijs officieel gelanceerd

Een nieuwe editie van de nationale zzp-prijs Freelancer of the Year Awards is dinsdag 22 november 2016 officieel van start gegaan. De verkiezing staat open voor alle zzp’ers, freelancers en interim professionals die voor eigen rekening en risico werken en die geen personeel in (loon)dienst hebben.

“De focus ligt dit jaar nóg meer op kwaliteit: klanttevredenheid en de aanbevelingsscore worden gemeten, waarbij het gemiddelde cijfer doorslaggevend is,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer en jurylid van de FOTY Awards.

De FOTY Awards is een jaarlijkse zoektocht naar de beste zzp’er of freelancer van Nederland. Het afgelopen jaar deden meer dan 10.000 zzp’ers mee aan de verkiezing, en werd de landelijke zzp-prijs door burgemeester Van der Laan van Amsterdam uitgereikt aan Leoni Blokhuis, spelersmakelaar in het vrouwenvoetbal.

Onafhankelijke kwaliteitsmeting
Deelnemers aan de FOTY Awards verzamelen stemmen via online referenties. Iedere referentie die binnenkomt, wordt door een onafhankelijke, derde partij handmatig geverifieerd op basis van een data-analyse waarbij gekeken wordt naar de referent, de te beoordelen zzp’er en de inhoud van de referentie zelf. De criteria worden door de jury van de FOTY Awards onderzocht en uitgevraagd en geverifieerd. Daarvan zijn er vijf zelf in te vullen door de deelnemer, de zogenaamde belangrijkste vaardigheden ofwel “skills”:

  • Algemene klanttevredenheid
  • Net Promoter Score (NPS)
  • Product/dienst zoals beloofd
  • Communicatie
  • Belangrijkste vaardigheid (5x)

Nieuwe categorieën
Er zijn zzp’ers in allerlei soorten en maten. Om ze toch te kunnen vergelijken, zijn er categorieën ingevoerd: van “Bouw installatie” tot “Tekstschrijven vertaling”, iedere zzp’er kan meedoen aan de verkiezing. Daarnaast wordt dit jaar ook een onderverdeling gemaakt op basis van leeftijd, ondernemersfase en omzetniveau. Op basis van de online reviews die verzameld zijn, worden wekelijks winnaars uitgeroepen die zich kwalificeren als finalist. Alle finalisten worden uitgenodigd om tijdens het pitchevent op zaterdag 11 februari 2017 hun elevator pitch op te nemen. Op basis van het gemiddelde cijfer en de elevator pitch, worden de categoriewinnaars en de hoofdwinnaar gekozen door de gerenommeerde jury onder leiding van Frijters.

Dag van de ZZP’er
De winnaar van de FOTY Awards wordt bekendgemaakt op de Dag van de ZZP’er, op zaterdag 1 april 2017 te Amsterdam. Inschrijven voor de Dag van de ZZP’er kan via de volgende website en is gratis voor deelnemers aan de FOTY Awards: http://www.fotyawards.com/


Leave a Comment