Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 205

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 258

Nieuw kabinet: minimum-uurtarief voor maaltijdbezorgers en andere zzp’ers 

Maaltijdbezorgers, schoonmakers en andere zzp’ers die tegen een te laag tarief werken, worden niet meer als zelfstandige gezien. Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie komt met een minimumuurtarief voor zzp’ers. Wie minder verdient, is geen zelfstandige.

En dat betekent dat de arbeidsrelatie van diegene door de Belastingdienst wordt beschouwd als een dienstverband. En dat betekent dat zijn opdrachtgever zijn werkgever wordt en onder meer vakantiegeld en de premies voor werknemersverzekeringen moet betalen.

Eerder werd bekend dat UberEats en Deliveroo maaltijdbezorgers niet in dienst nemen, maar ze laat rijden als zelfstandig ondernemer. Daardoor krijgen de vaak jonge bezorgers geen sociale bescherming en extra’s zoals vakantiegeld, vergoeding bij ziekte en WW. Schoonmakers bij onlineplatform Helpling verdienen ook niet meer dan 12 euro per uur.

Lees verder op: Nieuw kabinet: minimum-uurtarief voor maaltijdbezorgers en andere zzp’ers – RTL Nieuws

Leave a Comment