Lancering nieuwe editie nationale zzp-prijs

De lancering van de nieuwe editie van de nationale zzp-­prijs Freelancer of the Year Awards is een feit. Alle zzp’ers, freelancers en interim professionals die voor eigen rekening en risico werken en die geen personeel in (loon)dienst hebben, kunnen meedoen aan de verkiezing.
“De focus ligt dit jaar nóg meer op kwaliteit: klanttevredenheid en de aanbevelingsscore worden gemeten, waarbij het gemiddelde cijfer doorslaggevend is,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer en jurylid.

Zoektocht naar beste zzp’er

Jaarlijks zoekt de FOTY Awards naar de beste zzp’er of freelancer van Nederland. Het afgelopen jaar deden bijna 10.000 zzp’ers mee aan de verkiezing, en ontving foodblogger Carlijn Bröring de landelijke zzp-­prijs uit handen van minister-­president Mark Rutte. De verkiezing en de uitreiking op de Dag van de ZZP’er worden mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Knab, MINI en WE Fashion. “Via de FOTY Awards vieren wij het ondernemerschap van de meer dan één miljoen zzp’ers in Nederland, waarvan ik er zelf ook één ben,” vertelt René Frijters, als directeur van Knab hoofdsponsor en juryvoorzitter van de FOTY Awards.

Focus op kwaliteit

De verkiezing is dit jaar meer gerelateerd aan kwaliteit. Eerder was het belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Nu is het essentieel om een zo hoog mogelijk, gemiddeld cijfer te ontvangen van onder meer opdrachtgevers, leveranciers en partners. “Iedere stem is eigenlijk een online review,” zegt Sakkers. Iedere stem worden op basis van big data-­analyse gecontroleerd door de jury, alvorens deze wordt gepubliceerd op de website. Sakkers: “Met deze geverifieerde online reviews kunnen zzp’ers zich onderscheiden. Hiermee bewijs je je kwaliteit als zzp’er, waarmee je indirect je tarief en aantal opdrachten verhoogt.”

Verschillende zzp’ers

Er bestaat een grote diversiteit aan zzp’ers. Om ze toch te kunnen vergelijken, zijn er categorieën ingevoerd: van “Bouw installatie” tot “Tekstschrijven vertaling”, iedere zzp’er kan meedoen aan de verkiezing. Op basis van de online reviews die verzameld zijn, wordt een Top-­10 per categorie geselecteerd en worden wekelijks winnaars uitgeroepen die zich kwalificeren als finalist. Alle finalisten worden uitgenodigd om tijdens het pitchevent op zaterdag 27 februari 2016 hun elevator pitch op te nemen. Op basis van het gemiddelde cijfer en de elevator pitch, worden de categoriewinnaars en de hoofdwinnaar gekozen door de gerenommeerde jury onder leiding van Frijters.

Dag van de ZZP’er

Er zijn vele mooie prijzen te winnen, waaronder een online marketingcampagne, aangeboden door Knab, één jaar rijden is in een gloednieuwe MINI Clubman en 2.500 euro shoptegoed bij WE Fashion. De winnaar van de FOTY Awards wordt bekendgemaakt op de Dag van de ZZP’er, op zaterdag 2 april 2016. Inschrijven voor de Dag van de ZZP’er kan via de website en is gratis voor deelnemers aan de FOTY Awards.


Leave a Comment