IJmuider Courant – ‘We maken schoolfoto’s met ’n idee erachter’

ontvangst nam. ,,En leuker.” Met fotografe Marjolein Remme richtte ze, na een kennismaking op een verjaardagsfeestje, hun bedrijf ’Schoolprent.nl’ op. De twee zzp’ers hebben een samenwerkingsverband waarbij ze zich toeleggen op schoolfotografie. ,,We hebben ons gespecialiseerd in eigentijdse schoolfoto’s op basisscholen”, zegt Marjolein.

Helena: ,,Vorig jaar was onze vuurdoop. Toen hebben we alle 28 groepen van basisschool Phanta Rei in de Broekpolder gefotografeerd. 750 kinderen met broertjes en zusjes.”

Waarin ze zich onderscheiden? Marjolein: ,,Bijzonder aan onze foto’s is dat er een idee achter zit, in het ontwerp van de foto. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld compilaties gemaakt van blokken waarin kinderen konden zitten. Al die blokken heeft Helena met een grafisch computerprogramma met elkaar verbonden, waardoor je een heel aardig effect krijgt.”

Een ander ontwerp dat de Beverwijkse vrouwen in de aanbieding hebben, is een foto waarop de kinderen allemaal een ballon vasthouden. Op de gemaakte foto (de bewuste school vierde een jubileum) hangt als grapje een leerling zwevend met een ballon in de hand boven zijn klas.

De dames hebben een concept dat aanslaat: ,,Buiten de schoolvakanties om zijn we tot aan november dit jaar al volgeboekt”, zegt Marjolein. ,,En niet alleen in de regio. In april hebben we bijvoorbeeld in Rotterdam een opdracht om een hele school op de foto te zetten.”

Helena werkt ook nog op freelance basis bij tijdschriftuitgeverij Sanoma in Hoofddorp. ,,Ik vind het nu nog leuk om dat werk met SchoolPrent.nl te combineren. Maar ik kan me voorstellen dat ik het werk bij Sanoma (ze werkt voor de Viva) in de toekomst afstoot. Met het fotografiewerk kan ik veel meer mijn eigen tijd indelen. Ik kan ook meer thuis werken en dat is voor mijn dochter wel zo leuk.”

Leave a Comment