Hoe regelt de ZZP’er zijn flexwerkplek?

ZZP Barometer

Categorie: Kennis

Gepubliceerd: gisteren 10:54
Update: gisteren 13:35

Bijna de helft van de ZZP’ers (46,6 procent) werkt voornamelijk vanuit huis. Iets meer dan één op de drie ZZP’ers heeft de beschikking over een eigen kantoor (21,7 procent) of een flexwerkplek (13,4 procent). De meerderheid van de zzp’ers werkt echter vanaf locatie: bij de klant of opdrachtgever. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 554 ZZP’ers in Nederland.

Gemiddeld geeft de zzp’er die iets aan een flexwerkplek of kantoor uitgeeft, 153,75 euro op maandbasis uit. De zzp’ers die nog geen flexwerkplek heeft, is bereid hier 84,18 euro per maand voor te betalen.

Aantal flexwerkplekken groeit
“Het aantal aanbieders van flexwerkplekken is de afgelopen jaren flink gestegen,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van ZZP Barometer. Nieuwe partijen als Het Nieuwe Kantoor (HNK), The Startup Orgy (TSO) en Tribes zetten in op deze groeimarkt. Kantorenreus Regus nam eerder al Spaces over.

“Alleen eerstgenoemde – Het Nieuwe Kantoor – is vanuit initiatiefnemer NSI tot nu toe zeer succesvol met een miljoenenomzet en vestigingen in onder meer Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Tribes is met voormalig Regus-directeur Eduard Schaepman aan het roer en onder meer Marcel Boekhoorn als investeerder ook kanshebber om de zzp’er landelijk aan zich te binden.”

Deeleconomie
De zzp’er maakt nog niet veel gebruik van mobiliteitskaarten (15,5 procent) of het delen van de auto via initiatieven als Greenwheels, Bla Bla Car of Snappcar. Slechts één op de zestien zzp’ers (6,4 procent) maakt gebruik van deze zogenaamde car sharing-initiatieven.

Leave a Comment