HeadFirst Source Group vergroot overheidspositionering

Redactie ABM Financial News – 10 april 2017, 11:48

Arbeidsbemiddelaar verwacht in omzet snel verder te groeien.

(ABM FN-Dow Jones) HeadFirst Source Group heeft met de onlangs tot stand gekomen combinatie een stevige vertegenwoordiging in het overheidssegment gerealiseerd en daarmee het aandeel van payrolling in de omzet belangrijk teruggebracht. Dit bleek maandag uit een interview tussen de nieuwe CEO Gert-Jan Schellingerhout en ABM Financial News.

Schellingerhout, zelf afkomstig van Headfirst, zei dat het bedrijf onlangs als enige werd uitgenodigd door staatssecretaris Eric Wiebes van het ministerie van Financiën om te praten over de externe inhuur van interim professionals.

“Met de recente fusie tussen Source Group en Headfirst is de nieuwe combinatie verrijkt met een aantal goede ingangen in het overheidssegment”, aldus Schellingerhout. Daarmee is het aandeel payrolling, verloning, in de groepsomzet onder de 50 procent gekomen, stelde de CEO. Payrolling blijft overigens wel gewoon een kernactiviteit van het bedrijf.

Vorige maand werd het bedrijf geselecteerd door het Ministerie van Economische Zaken voor de inhuur van tijdelijke ict-professionals. Headfirst Source verwacht jaarlijks minimaal 9 miljoen euro uit deze mantelovereenkomsten te generen, die een maximale looptijd van vier jaar kennen. Dat duidt voor het bedrijf op groei en maandag gaf Schellingerhout aan te verwachten snel verder te kunnen groeien.

Dagelijks werken er volgens het bedrijf meer dan 4.000 professionals bij ruim honderd opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg, waarmee het een jaaromzet realiseert van circa 450 miljoen euro. Onderdeel van de HeadFirst Source Group zijn de bedrijven HeadFirst, Source en Proud Company.

Wet DBA

Zzp-ers zijn geen onbekende kandidaten bij HeadFirst. Toch heeft het bedrijf vrijwel geen last van de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) die per 1 mei van het vorige jaar van kracht is. “We streven ernaar de markt te segmenteren, zodat we een goed inzicht krijgen in waar het kaf en waar het koren zit en dat pakt bij ons goed uit”, aldus Schellingerhout.

Door deze nieuwe wet is de zzp-er niet meer alleen verantwoordelijk voor het beoordelen van de arbeidsrelatie, maar ook de opdrachtgever. De Belastingdienst gaat de nieuwe wet handhaven en kan op basis van de nieuwe regels zowel de zzp-er als de werkgever verantwoordelijk houden. Detacheerder Brunel International besloot hierop recentelijk nog om afscheid te nemen van circa 300 freelancers.

Het aandeel HeadFirst Source Group noteerde maandag op een rood Damrak 0,1 procent hoger op 2,14 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave a Comment