Geringe omzetdaling Source

Source zag de omzet vorig jaar dalen met 1,8% naar 191,7 miljoen euro.

Source, specialist op het gebied van het matchen van zzp’ers, freelancers en professionals met een IT-achtergrond, maakte haar jaarcijfers afgelopen week bekend.

De omzetdaling komt naar eigen zeggen door een daling van het aantal inzetten (van zp’ers, red) in de voor Source belangrijke energiesector. De krimp in de energiesector is wel voor een groot deel gecompenseerd met het verwerven van nieuwe klanten en groei bij bestaande klanten.

Naast de lichte omzetdaling is ook het bedrijfsresultaat (EBITDA) over 2016 vrij mager met 1,4 miljoen euro (2015: 1,7 miljoen euro). Mede door de kosten van de fusie (met HeadFirst) en belastinglast kwam het nettoresultaat van Source uit op – 1 miljoen euro.

HeadFirst Source Group

De fusie tussen Source en HeadFirst is sinds eind 2016 officieel. Voortaan heet het bedrijf HeadFirst Source Group. HeadFirst Source Group streeft naar een omzetniveau van meer dan € 450 miljoen in 2017 en verwacht verbetering winstgevendheid in 2017.

HeadFirst is actief op het gebied van bemiddeling, matchen, inlenen en administratie ten behoeve van zelfstandig professionals (zp’ers). Naast IT, geldt dit ook voor onder meer de sectoren finance, human resources, marketing en communicatie. HeadFirst* behaalde in 2016 een omzet van 267 miljoen euro. Een flinke omzetgroei (+27%) ten opzichte van 2015 waarin een omzet van 210 miljoen is behaald.

Bron: Source

*Flexmarkt Omzetranglijst 2016. Zowel HeadFirst als Source staan in de top-20 van bedrijven qua omzetgrootte. De Flexmarkt Omzetranglijst 2016 zal worden gepubliceerd in de juni-editie van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

Leave a Comment