FleXentral introduceert het digitale platform voor volledig Flexwork Management

Almere – 27 Januari 2017; FleXentral introduceert het digitale platform voor volledig Flexwork Management.

FleXentral in het kort

FleXentral is een internet gebaseerd platform waarmee organisaties hun flexibele arbeidschil / arbeidspool volledig kunnen beheren. Met FleXentral wordt beter inzicht verkregen in alle aspecten van de inzet van ingehuurde professionals en ZZP’ers. Voor de Financiële Directie, Inkoop en Projectmanagement een unieke en efficiënte tool. En met FleXentral kan ook de flexwerker of professional zich eenvoudig profileren en zorgdragen voor de projectmatige afwikkeling van het geleverde werk.

FleXentral bv

De startup FleXentral is in 2016 opgericht door André Bonvanie en Onno Hektor, beide ervaren internet ondernemers. Daarnaast is er door het Technofonds Flevoland geïnvesteerd in FleXentral.

Waarom FleXentral?

FleXentral is ontstaan uit onvrede met de toenemende inflatie van de prijs van flexibele arbeid. Een flexwerker plaatsen bij een organisatie gaat in veel gevallen niet direct via de “recruiter” maar via een of twee additionele tussenpersonen die geen toegevoegde waarde bieden en ervoor zorgen dat de marge tussen vraag en aanbod vaak ruim boven de 30% zit. Flexwerkers verdienen daardoor minder en organisaties betalen te veel.

Belangrijke reden voor organisaties om FleXentral te gebruiken is om inzicht te krijgen de budgettaire status van de flexibele schil, en in hoeverre deze voldoet aan lokale regelgeving.
FleXentral vult tevens een gat op tussen de (moderne) Freelance Management Systemen en (oude) Vendor Management systemen. Daar waar Freelance Management Systemen zich vooral op de freelancer (ZZP’er, flexwerker) richten en Vendor management systemen zich vooral op de inkoopkant van organisaties richten, is FleXentral de state-of- the-art combinatie van deze twee systemen.

De FleXentral markt

FleXentral richt zich op de markt van ZZP’ers en de beter opgeleide flexwerkers. Dit doet zij in eerste instantie Nederland. Maar er wordt snel een internationale expansie naar met name het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten voorzien. Volgens de twee oprichters groeit het gehalte flexwerkers bij bedrijven in die landen snel naar 40% à 50% van het totaal geleverde arbeid. Hiermee komt de markt voor FleXentral op zo’n 14 miljoen mensen die werkzaam zijn bij middelgrote en grote organisaties. Forbes magazine (Dec ’16) bevestigt de groei van de freelance economie de komende jaren alsmede de conversie die plaats gaat vinden in systemen zoals beschreven.

InvesteerderTechnofonds Flevoland aan het woord

Gert Bulthuis, directeur participaties Technofonds Flevoland: ”FleXentral wordt de nieuwe standaard in het moderne flexibele werken. Als Technofonds Flevoland vertrekken wij risicodragend kapitaal aan veelbelovende (startende) ondernemingen in Flevoland. Het fonds richt zich primair op technostarters en bedrijven die zich bezighouden met innovatieve processen, producten of technieken. FleXentral is hiervan een uitstekend voorbeeld en een waardevolle toevoeging aan onze portefeuille.”

Voor een foto van ons team, gebruik deze link:
https://www.dropbox.com/s/09bzn0o03irqet4/5W5A3901.jpg?dl=0

Meer informatie:
FleXentral bv
+31 (88) 374-6002

André Bonvanie – andre.bonvanie@flexentral.com – +31 (65) 399 – 4574
Onno Hektor – onno.hektor@flexentral.com – +31 (65) 147- 6118


Bijlagen:

Leave a Comment