Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 205

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 258

Een op tien financieel kwetsbaren is zelfstandige

Van alle Nederlanders die in 2016 niet genoeg verdienden om rond te komen, was een op de tien zelfstandige. Ongeveer 300.000 zelfstandigen kwamen met hun inkomen onder het bijstandsniveau terecht, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2016 waren er in Nederland ongeveer één miljoen financieel kwetsbare mannen en twee miljoen vrouwen in die positie. Het CBS schaart daar mensen onder met een netto inkomen onder het bijstandsniveau, oftewel minder dan 920 euro per maand.

Bijna twee derde van de financieel kwetsbare mannen heeft een uitkering, bij de vrouwen is dat aandeel minder groot. Bij vrouwen komt het vaker voor, bijna in een van de vier gevallen, dat ze helemaal geen inkomen hebben. Dat zijn dan bijna allemaal vrouwen met een werkende partner.

Lees verder : Een op tien financieel kwetsbaren is zelfstandige

Leave a Comment