De gelukkigste zzp’er van Hilversum

HILVERSUM – Ellen Pereira hoort vandaag of zij de nationale zzp-prijs heeft gewonnen. De Hilversumse is doorgedrongen tot de finale van de Freelancer of the Year Awards (FOTY). De hoop is gevestigd op de beker, maar ook zonder winst vindt Pereira zich de gelukkigste zzp’er van Hilversum.

Geluk is het sleutelwoord voor de Hilversumse. Sinds twee jaar heeft zij haar eigen onderneming. Met Coach Ellen heeft zij van haar passie haar werk gemaakt. Als coach helpt zij haar cliënten om gelukkig te zijn in hun leven, relatie en op het werk. “Mijn missie is om vrouwen en mannen te inspireren om de beste versie van zichzelf te worden, zodat iedereen prettiger met elkaar kan samenleven. Voor een mooiere wereld. Met elkaar voor elkaar”, geeft Pereira aan.

Stemmen
Haar werkwijze en inspanningen hebben zich uitbetaald in een nominatie voor de FOTY-award. De ondernemers hebben in de eerste ronde van deze landelijke wedstrijd punten verzameld via stemmen en referenties van onder andere opdrachtgevers. Meer dan 10.000 mensen hebben meegedaan en nu zijn er nog maar honderd over.

Pitch
Met 2413 punten zat Pereira ruim boven de 500 die nodig waren. Op basis van de kwaliteit van de deelnemers heeft de jury de finalisten geselecteerd. Dat leidde ertoe dat Pereira een pitch mocht komen doen in Amsterdam. In één minuut tijd wist zij zichzelf en haar bedrijf goed neer te zetten voor de camera.

Focus en passie
Zaterdag 1 april, de Dag van de ZZP’er, wordt duidelijk of Pereira in de prijzen valt. De uitreiking van de awards, er zijn verschillende categorieën, vindt plaats in Amersfoort. Er zijn een publieks- en een juryprijs. De deskundigen letten vooral op de kwaliteit, de focus, de passie, het succes en de ambitie van de finalist in kwestie.

Motivatie
“Mijn motivatie om deze verkiezingen te winnen is omdat ik als 57-jarige vrouwelijke ondernemer mij niets in de weg laat staan”, meldt zij klip-en-klaar. “Ik heb mijn eigen website gemaakt en ben te vinden via social media en houd me bezig met marketing, wat ik echt heel leuk vind. Daarmee ben ik de gelukkigste vrouwelijke zzp’er van Hilversum”, luidt de verdere uitleg van de finaliste.

Collega’s
Trots is Pereira dat zij kans maakt op deze landelijke prijs. Zo lang is zij nog niet bezig als zelfstandig ondernemer. In het verleden had zij al eens geprobeerd voor zichzelf te beginnen, maar toen miste zij al gauw collega’s om zich heen. Nu is dat anders.

Supergaaf
“Alles valt op z’n plaats. Het is ontzettend hard gegaan. Ik heb er alles aan gedaan om zichtbaar te zijn. Ik pluk nu de vruchten van het harde werk. Dit is supergaaf”, zegt de Hilversumse tot besluit.

Leave a Comment