Daniëlle van der Raad stapt uit OndernemersPartij

Lelystad – Daniëlle van der Raad (30) uit Lelystad trekt zich terug als kandidaat voor de OndernemersPartij bij de Tweede Kamerverkiezingen. ‘Ik kan de manier waarop deze partij politiek bedrijft, niet meer rijmen met mijn normen en waarden’.

‘Om deze reden distantieer ik mij dan ook van alle uitspraken en handelingen die namens het bestuur en de lijststrekker van de OndernemersPartij over mij worden gedaan, zowel in het verleden, het heden en in de toekomst. Op geen enkele manier wil ik meer verbonden zijn aan deze partij’, vertelt Van der Raad aan FlevoPost.

Vierde op de kandidatenlijst 

Twee jaar geleden kwam de Lelystadse in contact met ex-PVV’er Hero Brinkman. Deze vertelde haar over zijn plannen voor het opzetten van de OndernemersPartij. Zij zag dit wel zitten en begon vol enthousiasme aan het project, wat resulteerde in een vierde plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. ‘Daar ben ik nog steeds erg trots op’, stelt ze.

Achterkamertjespolitiek

‘Helaas kwam ik er in de laatste periode achter wat er allemaal gaande was op de achtergrond in de OndernemersPartij’. De partij die zich aan de buitenkant open en transparant voordeed, hield zich eigenlijk veel meer bezig met achterkamertjespolitiek, bemerkte Van der Raad. ‘Dit verdient zeker niet de schoonheidsprijs’.

Mede doordat het gedachtengoed en de inzet van de mensen binnen de partij haar aan het hart gingen, heeft Van der Raad eerst nog geprobeerd om dit binnen de partij aan de kaak te stellen.

Onderdrukt

‘Toen er hier op een dusdanig rare en bijna onmenselijke manier gereageerd werd, begon ik mijzelf af te vragen of ik dit politieke avontuur nog wel verder moet aangaan’. Naast de rare praktijken kwam ook het privéleven van Daniëlle en haar netwerk onder druk te staan. Dit alles deed haar besluiten om er een punt achter te zetten.

Niet de enige

Van der Raad bleek niet de enige te zijn die er zo over dacht. Nog geen dag na het intrekken van haar kandidaatschap stapten er nog twee kandidaten op.

Ook bij de vorige partij van Brinkman, Democratisch Politiek Keerpunt, was er eenzelfde situatie waarbij de nummer twee van de kandidatenlijst om soortgelijke redenen opstapte. ‘Alsof de geschiedenis zich herhaalt’.

Nog niet klaar met de politiek

Van der Raad kreeg een golf van positieve reacties na haar besluit. Ze is nog niet klaar met de politiek. ‘Nog steeds wil ik me blijven inzetten voor zzp’ers, of dat nou via een partij is of niet’.

De Lelystedelinge is daarnaast nog druk met andere werkzaamheden. Naast bruidsfotograaf is ze ook actief als producer en DJ. Tot slot heeft ze een eigen IT-bedrijf en doet ze freelance opdrachten. 

 

 

 

Leave a Comment