Cursus ‘Mijn digitale leven’

De Volksuniversiteit organiseert in samenwerking met het Zeeuws Archief op maandagavond 20 maart een interessante cursus met als thema: “Mijn digitale leven – persoonlijke digitale gegevens op orde”. 
Wat doe ik met mijn digitale gegevens? Dat is een veel gestelde vraag tegenwoordig. Het Zeeuws Archief speelt daarop in met een introductiecursus waarin kort een aantal thema’s aan de orde komen, zoals: wat is een digitaal archief en wat verstaan we onder digitale gegevens? Hoe beheer ik mijn digitaal archief / digitale gegevens? Wat gebeurt er met mijn gegevens na mijn overlijden of als iemand het overneemt? Voor- en nadelen van werken en bewaren ‘in the cloud’. Waarom zou je informatie die niet digitaal is, toch digitaal maken (door het bijvoorbeeld te scannen)? En waarom zou je dat niet doen?

De cursus is bedoeld voor particulieren, onderzoekers, freelancers, ZZP-ers, ondernemers uit het MKB, projectsecretarissen, secretarissen van een vereniging, enzovoort. De cursist wordt geacht gebruiker te zijn van e-mail, websites, sociale media platforms, mobiele applicaties (of een aantal ervan) en ziet in dat er problemen kunnen ontstaan (of ervaart al problemen) als ze niet goed beheerd worden. 
De cursus wordt gegeven op maandag 20 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan nog tot 15 maart bij de ZVU, tel. 0118 – 634800. Voor meer informatie en opgave kijkt u op: www.volksuniversiteitzeeland.nl/archief/mijn-digitale-leven/ 

Leave a Comment