Brisk Magazine – Presentator wint nationale zzp-prijs

Jury kiest Boris Lange uit 10.000+ deelnemers tot zzp’er van het jaar

Presentator en filmmaker Boris Lange is tijdens de Dag van de ZZP’er op zaterdag 1 april 2017 in Amersfoort uitgeroepen tot beste zzp’er van Nederland. Uit meer dan 10.000 deelnemers werd Lange door de expertjury unaniem tot winnaar gekozen.

De Freelancer of the Year Awards is een jaarlijkste zoektocht naar de beste zzp’er van Nederland. Het is een initiatief van Victor Mundi, een mediabedrijf dat zich inzet om het succes van de zzp’er in Nederland te vergroten. “Boris helpt bedrijven met het maken van slimme internetcampagnes en is daarin waanzinnig succesvol,” aldus juryvoorzitter René Frijters, oprichter van zzp-bank Knab.
 
Pitchen
In totaal hebben meer dan 10.000 deelnemende zzp’ers in de eerste ronde online referenties verzameld bij onder meer (oud-)opdrachtgevers. Op basis van deze gemiddelde cijfers selecteerde de jury 100 finalisten, die tijdens een pitchevent hun bedrijf voor de camera mochten pitchen. En daarna heeft de vakjury – bestaande uit onder meer vertegenwoordigers van Aegon, Harvey Nash, Het Nieuwe Kantoor (HNK), Kamer van Koophandel (KvK), Knab, LinkedIn, Victor Mundi en Ratecard – tijdens het juryberaad de Freelancer of the Year 2017 uitgekozen.
 
Creatief aandacht winnen
“Boris weet hoe hij op een creatieve manier de aandacht van het grote publiek voor een merk kan winnen. De passie en het enthousiasme waarmee hij dit doet, werkt aanstekelijk. Hij is een ondernemer met lef en groot potentieel,” aldus juryvoorzitter Frijters. In de afgelopen jaren maakte Lange onder meer een video voor IKEA, waarmee hij meer dan 30 miljoen kijkers trok en de online voorpagina van Time haalde. Lange mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens de Dag van de ZZP’er in Amersfoort, ten overstaan van meer dan duizend andere freelancers en zzp’ers, die dankzij NS-Business Card met 1e klas gratis naar het event konden reizen. De Dag van de ZZP’er vindt volgend jaar op zaterdag 7 april 2018 plaats.
 
Over Boris Lange
Boris Lange (1989) uit Amsterdam is al tien jaar actief als presentator en (film)maker van internetcampagnes voor grote merken als Calvin Klein, Discovery Channel en Tele2. Hij is onder meer actief (geweest) voor Flabber, Lifehunters en XITE, en had (gast)rollen in Danni Lowinski en Flikken Maastricht. De campagnes die hij maakt gaan de hele wereld over: Lange heeft in de afgelopen twee jaar meer dan 130 miljoen mensen in 22 landen bereikt.

Over Victor Mundi
Victor Mundi is initiatiefnemer van de Dag van de ZZP’er, nationale zzp-prijs Freelancer of the Year Awards en onderzoeksmonitor ZZP Barometer. De missie van het bedrijf is het helpen en succesvoller maken van de meer dan één miljoen zzp’ers die Nederland telt. “Wij geloven heilig in de zzp’er, omdat hij de ultieme specialist is. Meer zzp’ers is goed voor de innovatie, effectiviteit en de internationale concurrentiepositie in Nederland,” aldus Jeroen Sakkers, oprichter van Victor Mundi.

 

Leave a Comment