BrightPensioen lanceert initiatief NLPensioenbewust tijdens Pensioen3daagse

Deze week vond op 3, 4 en 5 november de jaarlijkse Pensioen3daagse plaats. Dit bewustwordingsinitiatief van Wijzer-in-geldzaken richt zich vrijwel uitsluitend op mensen in loondienst die reeds pensioen via de werkgever opbouwen. Voor Nederlanders die zelf hun pensioen moeten regelen, zoals zzp’ers en mensen in loondienst zonder pensioen, vinden er vreemd genoeg nauwelijks activiteiten plaats tijdens de Pensioen3daagse.

Daarom verzorgt BrightPensioen i.s.m. ikwordzzper.nl voor deze groep dagelijks een webinar tijdens dePensioen3daagse en wordt het initiatief NLPensioenbewust gelanceerd. Dit initiatief richt zich juist uitsluitend op Nederlanders die zelf hun pensioen moeten regelen. Een groot deel van die groep doet nu namelijk niets aan pensioen en dat gaat in de toekomst problemen opleveren.
 
Waarom werknemers pensioenbewust maken weinig zin heeft
Meer dan driekwart van onze beroepsbevolking is verplicht aangesloten bij een pensioenfonds. Als gevolg daarvan hebben deze werknemers geen keuze op gebied van pensioen. Ze kunnen niet overstappen naar een andere pensioenuitvoerder. Ze kunnen er ook niet voor kiezen meer of minder pensioen op te bouwen of hun inleg voor andere doeleinden te gebruiken. Het is dan ook begrijpelijk dat deze mensen zich nauwelijks zullen verdiepen in complexe materie waar ze toch geen invloed op kunnen uitoefenen.
 
Maak zzp’ers pensioenbewust

Een groot deel van de mensen die zelf hun pensioen moet regelen, zoals zzp’ers en mensen in loondienst zonder pensioen, bouwt momenteel geen pensioen op. Dit zal in de toekomst voor problemen gaan zorgen. Naar verwachting zullen deze mensen zwaar gaan leunen op de sociale voorzieningen. Eén van de belangrijkste redenen dat deze groep niets doet, is kennisgebrek. Aantoonbaar gaan mensen eerder actie ondernemen wanneer ze (beter) begrijpen hoe pensioen werkt. Daarom zou de Pensioen3daagse zich juist en vooral op deze groep moeten richten. Hier valt immers wél veel te bereiken.
 
NLPensioenbewust
NLPensioenbewust is een initiatief van BrightPensioen om Nederlanders die geen pensioen opbouwen pensioenbewust te maken. BrightPensioen geeft hiervoor workshops en webinars en heeft daarnaast whitepapers en handige tools ontwikkeld. Daarnaast bevat de website van BrightPensioen een schat aan informatie, speciaal gericht op deze doelgroep. BrightPensioen verzorgt tijdens de Pensioen3daagse iedere dag een webinar, zowel ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds. Maar NLPensioenbewust beperkt zich niet tot de Pensioen3daagse. BrightPensioen gaat daarna door met het geven van webinars en workshops om de groep waarvoor het echt belangrijk is pensioenbewust te maken.


Leave a Comment