Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 205

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/zzpupdate/domains/zzpupdate.nl/public_html/masjo/wp-content/plugins/rss-post-importer/app/classes/front/class-rss-pi-front.php on line 258

Bouwsector start experiment met spaarregeling voor zzp’ers

Werkgevers en werknemers in de bouwsectoren starten binnenkort met een proef om een eigen, alomvattende spaarregeling voor zelfstandigen (zzp’ers) op te tuigen.

Dat laat Charles Verhoef, voorzitter van belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw (ZBO), aan NU.nl weten.

De regeling is individueel en moet ertoe leiden dat ondernemers een financiële buffer opbouwen. Ze kunnen daar vervolgens alleen aanspraak op maken wanneer er sprake is van een “sociaal risico”.

“Denk aan werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of pensioen”, zegt Verhoef. Met de brede benadering wil hij ook direct het vraagstuk van wel of geen verplichte arbeidsverzekering oplossen.

Hele artikel · Bron: NU.nl · 15/7/2016

lees het hele artikel

Leave a Comment