Beursblik: veranderde dynamiek rondom wetgeving freelancers gunstig voor …

Redactie ABM Financial News – 21 november 2016, 10:13

ING verwacht dat detacheerder deel verloren omzet kan terughalen.

(ABM FN-Dow Jones) De berichtgeving van afgelopen vrijdag omtrent de eerder dit jaar van kracht geworden aangescherpte wetgeving voor freelancers is gunstig voor Brunel International. Dit bleek maandag uit een korte analyse van het nieuws door analist Marc Zwartsenburg.

De wet DBA is vanaf mei van dit jaar van kracht en vervangt de VAR. Door de nieuwe wet is de zzp-er niet meer alleen verantwoordelijk voor het beoordelen van de arbeidsrelatie, maar ook de opdrachtgever. De Belastingdienst gaat de nieuwe wet handhaven en kan op basis van de nieuwe regels zowel de zzp-er als de werkgever verantwoordelijk houden.

Afgelopen vrijdag zegde de werkgeversvakbond VNO-NCW zijn steun voor de nieuwe wet op. De organisatie wil een pauze van twee jaar en een volledige herziening van de wetgeving.

Zwartsenburg verwees naar de eerdere maatregel van Brunel om volgend op de aanscherping afscheid te nemen van 250 tot 300 freelancers, waardoor de detacheerder circa 26 miljoen euro aan omzet en circa 2 miljoen euro aan bedrijfswinst (EBIT) zag wegvallen.

De analist van ING verwacht dat met het bericht van vrijdag Brunel in staat moet zijn deze situatie nu deels ongedaan te maken. De marktvorser verwacht overigens niet dat de oude situatie in zijn geheel terugkeert.

ING heeft het aandeel Brunel op Houden staan met een koersdoel van 14,00 euro. Het 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave a Comment