Beursblik: Brunel beleefde naar verwachting lastig vierde kwartaal

Redactie ABM Financial News – 23 februari 2017, 13:54

Omzetdaling Energy blijft actueel.

(ABM FN-Dow Jones) Brunel International heeft naar verwachting een lastig vierde kwartaal achter de rug met nog altijd flink omzetdruk in de Energy-tak. Dit bleek uit door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

In de loop van 2015 begon de omzet van Brunel bij wat toen nog de Oil Gas-divisie heette af te nemen, in eerste instantie bij Projects. Voor beëindigde olie- en gasprojecten kwamen geen nieuwe terug. Dat was geen verrassing. Bij de halfjaarcijfers van dat jaar speelde ook de gedaalde olieprijs een rol.

Analist David Vagman van KBC Securities zit met zijn ramingen op een omzet voor het laatste kwartaal van 2016 van 207 miljoen euro, waarvan 93 miljoen euro voor rekening komt van Energy, op jaarbasis een daling met 47 procent. Vagman verwacht een bedrijfsresultaat (EBIT) van 5,7 miljoen euro voor het vierde kwartaal en 30 miljoen euro voor het gehele boekjaar.

Analist Konrad Zomer van ABN AMRO gaat voor het vierde kwartaal uit van een groepsomzet van 200 miljoen euro. Voor heel 2016 verwacht hij een omzet van 873 miljoen euro en een EBIT van 31 miljoen euro. Zomer schat in dat de omzet bij Energy met 52 procent is gedaald naar 84 miljoen euro.

Ter vergelijking: de omzet van Oil Gas kwam in het vierde kwartaal van 2014 uit op 254,2 miljoen euro met een stijging van 21 procent voor de omzet bij Projects.

De omzetdaling bij Energy kon in het vierde kwartaal volgens de analisten nog niet worden gecompenseerd met de omzetontwikkeling in Nederland. KBC verwacht hiervoor een daling met 6 procent, ABN AMRO met 4 procent. Brunel is in Nederland omzet kwijtgeraakt, omdat het bedrijf vanwege wijzigingen in de wetgeving voor freelancers afscheid nam van ongeveer 300 zzp-ers, een derving die Brunel naar verwachting niet heeft kunnen compenseren.

Brunel hield bij de cijfers over de eerste negen maanden de outlook intact met een jaaromzet die naar verwachting uitkomt tussen de 850 miljoen en 900 miljoen euro en een EBIT tussen de 30 en 35 miljoen euro, inclusief herstructureringslasten.

Het dividend over 2016 blijft in de verwachting van ABN AMRO op hetzelfde niveau als over 2015 op 0,75 per aandeel Brunel.

Beide analisten hebben het aandeel Brunel op Kopen staan, KBC met een koersdoel van 20,50 euro, ABN AMRO met een koersdoel van 18,00.

Brunel maakt de resultaten vrijdag voorbeurs bekend.

Het aandeel Brunel noteerde donderdag op een vlak Damrak 1,9 procent lager op 15,93 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Leave a Comment