Ad Tromp start eigen bureau voor belastingadvies – Papendrecht.net

PAPENDRECHT – Onlangs is Ad Tromp onder de naam Atro(btw)adviespapendrecht een eigen onderneming gestart als btw-adviseur en management aan het MKB alsmede voor particulieren op het gebied van inkomstenbelasting.

Ouderen en minima
Voor de inkomstenbelasting richt Atro(btw) adviespapendrecht zich ook op ouderen en minima met speciale tarieven voor deze groep. Ook is men voor huur- en zorgtoeslagen, advies en bezwaarschriften bij hem aan het juiste adres. Voor deze groep zijn er speciale lage tarieven. 

Na ruim veertig jaar werkzaam te zijn geweest bij de Belastingdienst wil hij zijn specialistische kennis wat betreft BTW benutten om bedrijven, MKB en ZZP  van advies te voorzien. Ook is hij beschikbaar als ZZP-er voor administratie/accountantskantoren.

Al langere tijd liep Ad Tromp rond met het idee om dit advieswerk voor eigen rekening te nemen. Nadrukkelijk wordt door hem gesteld dat hij geen administraties verzorgt. Wel wil hij met de ondernemer zoeken naar een kantoor dat bij deze ondernemer past. Voor dit werk is een bescheiden kantoor aan huis voldoende omdat men voor adviezen dit het liefst bij de ondernemer of belastingplichtige doet aan kantoor/bedrijf en/of zijn of haar huis. Werkt voor een ieder prettiger in de eigen vertrouwde omgeving. Een BTW check kan nooit kwaad voor een ondernemer die veel in eigen beheer doet. 

Vragen staat vrij
Velen laten wat inkomstenbelasting aangifte schieten omdat men geen aangifte – verplicht- behoeft te doen van de Belastingdienst. Tromp zijn credo is ”meten is weten” waardoor men geen belastinggeld laat liggen. Al vanaf 15 euro kan men een teruggaaf ontvangen. Voor vele ouderen gaat dit op. Ook voor huur-zorgtoeslagen, als dit niet goed is geregeld. Deze check op toeslagen is er gratis bij, als men gebruikt maakt van de diensten van Atro(btw)adviespapendrecht. De particulier klant kan verder een heel jaar gebruik maken van service en advies bij zijn ingediende aangifte. Let op: Vanaf 45 euro verschuldigde belasting moet men aangifte doen.

Atro advies heeft op dit moment nog geen website. De klanten komen door mond-tot-mondreclame en hopelijk ook te publiceren belastingtips. Bel vrijblijvend en ATRO Advies (Ad Tromp) komt bij u langs. Het eerste gesprek is altijd gratis.

Zonnepanelen
Als men zonnepanelen wil gaan aanschaffen dan verzorgt Atro Advies in Papendrecht dit jaar dit traject ( aanmelding, teruggaaf en vervolg of afmelding) voor 99 euro excl. BTW (=  weer aftrekbaar) Uw aangifte inkomstenbelasting wordt dan tevens gedaan met 50% korting. Verder heeft u als particulier 1 jaar recht op gratis belastingadvies.

Tips van Atro(btw)adviespapendrecht voor 2017:

  • Denk aan de vrijstellingen in BOX 3 ( € 25.000 ; met partner € 50.000) Misschien is de extra vrijstelling voor groenbeleggingen voor u interessant ( hierbij extra vrijstelling van € 57.385 /114.770)  BOX 3( de vermogensrendementsheffing) kent in 2017 drie schijven.
  • Aftrekposten en verdeling: Neem het lijstje met aftrekposten – voor u van toepassing – door. Let bij sommige inkomsten en aftrekposten op verdeling met fiscale partner.
  • Middeling aanvragen. Als je inkomen in 3 opvolgende jaren sterk varieert, betaal je meer belasting dan wanneer het in die jaren gelijk zou zijn. Dit verschil kun je terugkrijgen voor zover het meer is dan €545. Welke drie jaren zijn hiervoor op u van toepassing?                                                  Voorbeelden wanneer middeling gunstig kan uitpakken: U hebt na uw afstuderen een vaste baan gekregen en u had naast uw studie een bijbaan. U hebt een ontslagvergoeding (‘gouden handdruk’) gekregen. U bent in de afgelopen jaren gestart of gestopt met werken. U werkt als freelancer of als ondernemer. U hebt onbetaald verlof opgenomen (bijvoorbeeld voor een sabbatical). U bent minder gaan werken.
  • Lijfrentepremies aftrekken. Als je de afgelopen 7 jaar geen of weinig pensioen opbouwde bij je werkgever, kun je fiscaal aantrekkelijk sparen voor je pensioen. Ga na of je jaarruimte of reserveringsruimte hebt.
  • Let op de heffingskortingen. Welke heffingskortingen zijn op u van toepassing?
  • Bespaar op uw energiekosten en schaf zonnepanelen aan. Lagere kosten maar ook de BTW terug!  Op een investering van  5.000 euro is dit al ruim 850 euro. Let wel op het soort panelen dat u wilt nemen. Laat u adviseren door goede installatiebedrijven.
  • Goede doelen zijn aftrekbaar. Een andere vaak vergeten aftrekpost zijn de giften. Zeker als die aan een zogenoemde een goed doel met een anbi-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn geschonken. Ook bij giften geldt een drempel van 1% van je inkomen. Kiezen voor een periodieke gift is trouwens fiscaal veel gunstiger dan losse schenkingen.
  • Verder: Als je in 2018 wil gaan besparen op uw belastingen neem dan in 2017 al maatregelen.             
    – Kijk daarbij dus naar wijzigingen die nu bekend zijn voor 2017 maar ook al 2018

Wie meer informatie wil hebben of geïnteresseerd is kan – vrijblijvend – bellen naar 078-6155724  of 06 40 90 41 26 of via e-mail naar atrobtwadviespapendrecht@gmail.com   
Ad Tromp/ Berkenhof 17/Papendrecht.

Leave a Comment